Eva Eastwood 29 augusti

Datum och tid:

2024-08-29 klockan 20:00

Pris:

395 SEK

Länk för biljettköp:

Klicka här för att köpa biljett

Få artister kan visa upp en lika skiftande och mångsidig karriär som Eva Eastwood. Hon har gjort rockabilly på engelska och återuppväckt den svenska 50-talsschlagern. När hon medverkade i SVT:s Allsång på Skansen 2005 fick hon hela Sverige att återupptäcka vad som redan var en superhit i landets alla raggarbilar. December 2023 var Eva artisten som fick presentera 50-talet i Svts satsning Go ´kväll Sverige och hon gjorde återigen en stor succé!

Men Evas två decennier långa karriär har inte bara gjort henne till en av Sveriges mest älskade artister i den här genren – även internationellt är Eva ett synnerligen respekterat namn. Bland annat är hon invald i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee.

Hennes låtskrivar-speed har liknats vid självaste Dolly Partons! Med över 800 titlar i bagaget. År 2020, mitt under pandemin, släppte Eva Eastwood »Candy« som gick rakt in som nr 1 på svenska albumlistan, fysiska skivor. Som en modern tidsmaskin fångar hon med självklar fingertoppskänsla de ljuvliga melodier och det opretentiösa sväng som strömmade ur den första rock’n’roll-generationens radioapparater och jukeboxar.

Just nu är Eva aktuell med ett duoalbum som går under namnet Seegerwood tillsammans med Doug Seegers.